تاریخچه پوهنحی کمپیوتر ساینس
پیشرفت در تکنالوژی روی تمام جنبه های زندگی بشر اثر گذا شته است. امروزه و سایل پیچیده تکنالوژیک تمام جنبه های زندگی را هدایت میکند. روش های ایجاد ارتباطات، مدیریت تجارت، کنترول محیط زیست، پروسه های طبی، برنامه های علمی و تحقیقاتی همه در گرو وسایل تکنالوژی هستند. از اینرو آموزش تکنالوژی نوین یکی از نیاز های اساسی هر جامعه است. با در نظر داشت این اصم مهم، موجودیت پوهنحی های کمپیوتر ساینس در چوکات پوهنتون های کشور یک امر حیاتی پنداشته میشود. پوهنحی کمپیوتر ساینس در پوهنتون فاریاب نیز به همین هدف ایجاد شده است.
پوهنحی کمپیوترساینس پوهنتون فاریاب در سال ۱۳۹۸ با داشتن دو دیپارتمنت انجینیری شبکه و سیستم های معلوماتی توسط مقام محترم وزارت تحصیلات عالی منظور و در چوکات پوهنتون فاریاب تشکیل گردید. و در سال ۱۳۹۹ به فعالیت آغاز نمود. پوهنحی کمپیوتر ساینس پوهنتون فاریاب رسالت دارد تا با داشتن نصاب تحصیلی استندرد، کادرهای علمی مجرب، دروس معیاری محصلین را در رشته های انجینیری شبکه، و سیستم های معلوماتی تربیه کند. این پوهنحی مسایل مربوط به تکنالوژی مدرن، آموزش و تطبیق آنرا به محصلین خود آموزش میدهد تا آنان بتوانند در انتقال شیوه های کهنه مدیریتی در کشور به شیوه های تکنالوژیک موثر واقع شوند.
حاصل بازنگری ها و مشورت با کادر های علمی، تهیه یک بسته جامع حوزه کمپیوترساینس است. این بسته، عمدتا شامل دو بخش نظری و عملی است. در بخش نظری، مجموعه موضوعات موردنیاز به ترتیب توانایی محصلین عزیز از سالهای آغاز تا پایان دوره لیسانس در نظر گرفته شده است. در بخش عملی پوشش دهنده فعالیتهای موردی است که محصلین را قادر به درک بیشترازرشته تحصیلی مخصوصاکمپیوترساینس می سازد.
پوهنحیکمپیوتر ساینس پوهنتون فاریاب تا فیالحال به تعداد مجموعی ۱۲۸محصل اعم از طبقه ذکور و اناث را در دو دیپارتمنت جداگانه جذب نموده است و به تعداد ۲۰۰ ظرفیت جذب محصلین جدیدالشمول درکانکور سال ۱۴۰۲ را داده است. پوهنحی کمپیوترساینس پوهنتون فاریاب دارای ۴ صنف درسی جداگانه مجهز به وسایل ولوازم مدرن درسی شامل پروجکتور، تخته سفید میباشد.
در سطح پوهنحی کمپیوتر ساینس شورا های علمی، کمیته تضمین کیفیت، تحقیقات علمی،
تدوین-تطبیق و نظارت پلان استراتیژیک، تطبیق و انکشاف نصاب تحصیلی ، آموزش الکترونیکی، تدویر برنامه ها، کمیته ارشاد و دعوت، نظم و دسپلین، و کمیته امتحانات فعال می باشد.